Tudi za goste, ki želijo dopust preživeti aktivno, je pri nas veliko možnosti. Naša kmetija je idealno izhodišče tako za lažje, kot tudi za zahtevnejše vzpone. Ogledate si lahko tudi najdaljši slovenski slap – Čedca (130 m).

Na bližnjem Planšarskem jezeru lahko čolnarite, pozimi pa drsate.

Na Jezerskem je urejeno športno in teniško igrišče. Pozimi so v neposredni bližini naše kmetije urejene tekaške proge, za smučarje pa so odlične možnosti na smučiščih Pece in Krvavca, ki sta od naše kmetije oddaljeni od ½ do 1 ure vožnje z avtomobilom. Naša kmetija je tudi odlično izhodišče za turno smučanje. V vasi si lahko izposodite tudi gorska kolesa in z njimi križarite po Jezerskem.

Od nas vodijo sprehajalne poti do slikarske galerije, muzeja Jenkove kasarne (ta prikazuje tukajšnje življenje v 17. in 18. stoletju), do stare hribovske cerkvice sv. Ožbalta s freskami iz 14. stoletja.

Z naše kmetije lahko obiščete tudi druge slovenske kraje in ker naša kmetija leži tik ob slovensko - avstrijski meji, je možno obiskati tudi kraje na avstrijskem Koroškem:
Železna Kapla, Celovec, koroška jezera (Vrbsko jezero, Klopinsko jezero…), Ostrovica, knežji kamen in Gospa sveta kot mejniki slovenstva.

Preko Pavličevega sedla pa lahko obiščete sosednje Solčavsko (Matkov in Robanov kot, Logarska dolina,…).